Waterornament

Waterornament
Waterornament
Waterornament

Kunstenaar: B.J. van der Zwan
Straatnaam: Bierkade
  Centrum Noord
Jaar van plaatsing: 2014

Omschrijving:

Waterornament, Scheepmakershaven.

Het ontwerp van een scheepsboeg is van Giverbo, B.J. van der Zwan.

Vanaf mei 2014 is de inrichting van de Scheepmakershaven en de Bierkade gewijzigd in een wandelpromenade omgeven door bomen, een gezellig plein met een terras en mooie elementen die verwijzen naar het verleden. Eén van deze historische elementen is het waterornament dat op het pleintje tussen de Bierkade en de Scheepmakershaven is geplaatst. Het ornament heeft de vorm van een oprijzende scheepsboeg die op het droge is getrokken. Het kunstwerk is ontworpen als verwijzing naar de scheepswerf die zich vroeger op die locatie bevond. Het water loopt vanaf het hoogste punt van het ornament aan weerszijden naar beneden. Het plein waarop het ornament staat, werkt als een soort rotonde. De route is logischerwijs om het plein heen.

Het ornament is op 31 mei 2014 door wethouder J. van Buuren in gebruik gesteld tijdens de officiële opening van de nieuwe inrichting van de Scheepmakershaven en de Bierkade.

Het waterornament verwijst naar het ontstaan van het Oud-Beijerlandse schone leidingwater in 1888 op initiatief van Willem Bottenberg. Deze Willem Bottenberg richtte de “Oud-Beijerlandsche Hoogdruk Watermaatschappij” op.

 

 

Plattegrond:

Deel deze pagina
Dorpse charme. Stadse allure.
  • Volg ons
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram

W. van Vlietstraat 6, 3262 GM Oud-BeijerlandIcoontje adres
Postbus 2003, 3260 EA Oud-BeijerlandIcoontje postadres
14 0186Icoontje telefoonnummer
[email protected]Icoontje e-mailadres
OpeningstijdenIcoontje openingstijden